Word meer één; je verbindende kracht

Je ziet bijna altijd de samenhang tussen dingen. Je weet dat je aardse lichaam tijdelijk is en dat je meer bent dan dat: jouw ware zelf is niet-fysiek. Je herkent verbanden en samenhang in je leven en in gebeurtenissen. Je begrijpt het leven en de zin ervan. Je weet hoe je creëert en synchroniciteit uitnodigt. Je beseft dat alles wordt veroorzaakt door energetische co-creaties. Je weet dat elke ervaring je bewustzijn verder uitbreidt. Je ervaart eenheid.

Wie is de baas? Jij of een script?
Je verbindende kracht kan groeien als je niet een bepaald script volgt voor je werkelijkheidsbeleving. Een script kun je zien als een set van opvattingen of standpunten, zoals een leer, ideologie of dogma. In plaats daarvan laat jij je prikkelen door de dingen die te ‘toevallig’ zijn: door de synchroniciteit op je pad. Je vraagt je af hoe ‘het’ kan, waarom ‘het’ gebeurt. Je gaat op zoek naar antwoorden die met jou resoneren. Dan voel je vanzelf wat voor jou de samenhang van dingen is en wat jouw werkelijkheid daarin is. Zo kun je je eigen werkelijkheidsbeleving uitbreiden.

Ervaar eenheid en bevrijd je van dogma’s
Als je jezelf herkent in de inleidende beschrijving, dan sta je in de kracht van samenhang. Je gebruikt je inzicht om jou te verder te helpen. Je hebt geen weerstand tegen het onzichtbare of ontastbare. Je weet dat er meer is dan je ogen kunnen zien. En je weet: wanneer je sommige dingen nog niet kunt verklaren, heb je de kans om jouw verbindende kracht verder te ontwikkelen.

Je resonantie kennen om je werkelijkheid te vergroten
De waarheid bestaat niet. Er zijn alleen maar gezichtspunten. Alles is waar vanuit ieders eigen gezichtspunt bekeken. Volg niet automatisch waarheden van dogma’s, leermeesters of goeroes, maar vind je eigen antwoorden. Stel je vragen en ga op zoek naar wat voor jou passende antwoorden zijn. Ontdek wat jouw werkelijkheid is, voel wat voor jou waar is. Vorm je eigen beeld en mening. Vind en volg jouw eigen pad. Niemand weet beter wat voor jou klopt en waar is dan jijzelf.

Eén zijn is je natuurlijke staat
Van nature ben je één, met alles. Er is alleen een schijnbare afgescheidenheid. Jij bent een andere ik, ik ben een andere jij. Dit gevoel raken we voor een deel kwijt, bijvoorbeeld doordat we onszelf willen beschermen tegen mensen die niet het beste met ons voor (lijken te) hebben. Of doordat we ons oordelen gevormd hebben. Of doordat we waarden en normen overgenomen hebben. Dit legt allemaal meer nadruk op de schijnbare afgescheidenheid.

Soms zien we zelfs elkaar of dingen als een tegenkracht.
Maar je kunt het eenheidsgevoel en de verbondenheid met alles weer opzoeken en terugbrengen in je leven. De onderwerpen van Verbindende kracht helpen je hierbij.

Voorbeelden van ontwikkelvragen
Hieronder vind je enkele voorbeelden van veelvoorkomende ontwikkelvragen op het gebied van verbindende kracht. Misschien herken je er iets van of misschien heb jij een andere motivatie om ermee aan de slag te gaan.

 • ‘Hoe kan ik meer creëren wat ik wil?’
 • ‘Waarom ‘overkomt’ mij dit (steeds)?’
 • ‘Wat is de zin van mijn/het leven?’
 • ‘Bestaan toeval en lot?’
 • ‘Hoe komt iets tot stand?’
 • ‘Hoe werkt het leven?’
 • ‘Is er meer dan dit leven?’

Voorbeelden van bereikte resultaten

 • ‘Mijn leven is meer maakbaar geworden.’
 • ‘Ik begrijp beter wie ik werkelijk ben.’
 • ‘Ik kan het leven nu beter begrijpen.’
 • ‘Ik zie nu hoe ik mijn eigen realiteit creëer.’
 • ‘Mijn angst voor de dood is verdwenen.’
 • ‘Nu zie ik de zin van mijn bestaan beter.’
 • ‘Ik begrijp dat ik in een systeem functioneer.’

Doelen voor verbindende kracht

Doel 11. Zelfbeeld
Als je jezelf kunt zien als een energetisch wezen, tijdelijk in een aards lichaam, een combinatie van persoon en bron, dan kun jij je zichtbare deel op je onzichtbare deel afstemmen.

Doel 12. Systemen
Als je al je relaties en interacties kunt zien als systemen waarin je een plek, rol en uitwisseling hebt, dan herken je dat je daarin beïnvloed wordt door mensen en krachtvelden.

Doel 13. Co-creatie
Als je kunt zien dat creëren automatisch begint met jouw gedachten en met afstemming op wat je wenst, dan ken je geen toeval en zie je gedachten werkelijkheid worden.

Doel 14. Levensbeeld
Als je het leven kunt zien als een altijddurend proces van vreugde beleven aan nieuwe ervaringen, dan herken je misschien dat ons leven telkens doorgaat in andere lichamen.

Doel 15. Bewustzijn
Als je bewustzijn als een steeds uitbreidend iets kunt zien, in verschillende gradaties, van individueel tot collectief, dan herken je eenheid en zie je afscheiding als iets virtueels.