Doel 14. Levensbeeld

> Mijlpaal: Leven
> Mijlpaal:
Overgang
> Mijlpaal:
Herbelichaming
> Mijlpaal:
Tussen levens
> Mijlpaal:
Levensreeksen

 

Samen groeien

 Zienswijze: alles wat leeft, heeft bewustzijn; en het leven draait om vreugde beleven aan het bewustworden. Dit doe je door uit te proberen wat je allemaal kunt zijn en doen, en dan echt te ervaren; en door dit af te wisselen met rust, met alleen maar zijn. Je leven is een continu proces van individuele bewustwording: je bent en vormt je identiteit. Je beleeft ervaringen via interactie. Zo geef je samen vorm aan ervaringen en vergroot je je bewustzijn.

Leven is genieten van de vreugde van het ervaren, en je er bewust van zijn. Dit kan door nieuwe ervaringen op te doen. Daarvoor heb je enkele zaken nodig, zoals een fysieke plek en omstandigheden die de ervaring mogelijk maken, en anderen om samen mee te ervaren en te beleven. Leven is het beleven van je verlangens en de expressie van wie je hierdoor bent geworden. Dit kan alleen samen. We hebben elkaar nodig voor de interactie om ervaringen op te doen en om de beleving ervan met elkaar te delen. We hebben elkaars contrast nodig; evenals de diversiteit van de ander om elkaar te inspireren tot nieuwe verlangens en om samen te ondernemen. Ervaren kan via kleine dingen, zoals een aardbei proeven en ontdekken hoe die smaakt, en via het grotere, zoals je levensmissie leven. Je zou het doel van leven kunnen zien in het beleven van vreugde eraan. Het zit in de opwinding van het uitproberen van wat je fijn lijkt en waarvan je nog niet weet hoe het voelt. En ook in de vreugde van elke stap in het proces, in de vreugde van de beleving, en in de expressie van de ervaring. Om leven mogelijk te maken zijn diverse faciliterende zaken nodig zoals: interactie, vrijheid van keuze, contrast om uit vinden wat je wel en niet wilt zijn, bewustzijnsomgevingen (bijvoorbeeld onze mensenwereld op deze aarde) en werkingsprincipes die regelen dat dit alles met elkaar een geheel vormt.

Eén van de meest elementaire dingen van ons leven hier is interactie met anderen om je heen.
Soms zijn er ook geplande zaken nodig om de door jou gewenste ervaring mogelijk te kunnen maken. Zo kan een deel van je individuele bron een mensenleven leiden, door tijdelijk te verblijven in een menselijk lichaam op onze aarde en vervolgens weer terug te keren. Dit kun je vele malen herhalen, totdat je toe bent aan nieuwe of andere uitdagingen. Je hebt dan een reeks van levens meegemaakt en kunt daarna weer andere levensreeksen meemaken voor een alsmaar uitbreidend bewustzijn van jouw bron. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Soms lukt het om je wensen te realiseren en soms lukt het niet om het ze realiseren. Het leven is vaak een try-out, al uitproberend ontdek je wat voor jou minder of beter werkt. Naarmate je meer ervaart, kan het leven steeds fijner worden. Door het contrast in je ervaringen weet je steeds beter wat je fijn vindt, en wat je minder fijn vindt. Dit helpt je met elke ervaring beter te kiezen wat fijn is voor jou. Met elk contrast en elke nieuwe ervaring ontdek je nieuwe mogelijkheden en voorkeuren. Je bouwt zo voortdurend een verlangen op naar steeds nieuwe dingen die jou fijn lijken om te ervaren.

Welkom gast, je kunt alleen de overzichtpagina’s bekijken. Je kunt jouw keuzes en je werk niet bewaren, en je hebt geen toegang tot de 1350+ items.
Je kunt je hier aanmelden of lid worden om volledige toegang te krijgen tot alle functionaliteiten en items.
[ratings id=”4538″]