Versterk jezelf met mijn Op-maat-methode voor authentieke kracht en persoonlijke ontwikkeling


Leef je droomleven: versterk jezelf met mijn Op-maat methode

Je droomleven leef je door echt jezelf te zijn en in je volle persoonlijke kracht te staan. Je persoonlijke kracht  versterk je door meer authentiek te zijn en persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor heb ik mijn unieke Op-maat methode ontwikkeld. Mijn methode is voor jou als je even uit het ritme en de waan van de dag wil komen, en echt aandacht wil geven aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. En daarmee snel duurzame resultaten bereiken op een fijne en leuke manier.

Meer authentieke kracht levert je bij mij op:
• In je kracht staan door stevig in contact te zijn met je gevoel.
• Meer jezelf zijn en voelen je dat je doet wat je werkelijk wilt, door je inspiratie, passie en vreugde te volgen.
• Meer bezieling, vervulling en bereiken wat je wilt doordat je verbonden met met jezelf en je verlangens.

Persoonlijke ontwikkeling levert je bij mij op:
• Sterker worden door je innerlijke kracht te vergroten en te gebruiken.
• Je creëert meer je leven zoals jij dat wilt, door je door je te verdiepen in jezelf en je bewustzijn te vergroten.
• Je bent meer en je doet meer vanuit je innerlijke kracht en inspiratie in contact te zijn met je gevoel .

Het maatwerk is van mijn Op-maat methode voor jou:
• Dat je je eigen resultaten bereikt voor je persoonlijke ontwikkeling door je keuze uit 75 onderwerpen.
• Dat je je eigen proces doorloopt voor je persoonlijke ontwikkeling door je eigen werkwijze te kiezen.
• Dat je je eigen vorm van werken bepaalt door de keuze van je leermiddelen, leervormen en ondersteuning.
• Dat je je eigen voortgang die je bereikt kunt toetsen met tests en die kunt vergelijken met je startpositie.

Mijn methode is een inspiratiebron, activatiebron en een raamwerk voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Het geeft overzicht waar je staat en waar je heen wilt. Het biedt gezichtspunten om jou te inspireren om je eigen manier van kijken verder te ontwikkelen. Het biedt oefeningen om jou te activeren en om jou je eigen oefeningen te laten bedenken en uitvoeren. En het biedt handvatten voor persoonlijk leiderschap door je meer te laten ontdekken over jezelf via zelfbeschouwing, via het testen van je potentieel en het bedenken van je eigen acties om direct mee aan de slag te gaan.

> Lees meer…

 

Mijn Op-maat methode

Het Op-maat raamwerk omvat drie gebieden voor persoonlijke ontwikkeling om je innerlijke kracht te helpen vergroten:
• 15 doelen
• 75 mijlpalen
10 veelvoorkomende thema’s

De Op-maat methode heeft drie soorten van innerlijke kracht waarop jij jezelf verder kunt ontwikkelen:
Emotionele kracht
Authentieke kracht
Verbindende kracht

Elke soort van innerlijke kracht is verdeeld in vijf doelen. Bij elk doel kun je jouw grootste kwaliteiten aangeven. Elk doel is onderverdeeld in vijf mijlpalen. Met de mijlpalen kun je concreet aan de slag. Deze bestaan uit een gezichtspunt op het onderwerp, enkele oefeningen om je te inspireren en te helpen om jouw eigen oefeningen te ontdekken, en een kader met acties om jouw eigen acties te helpen ontdekken. Een andere ingang naar de doelen en mijlpalen zijn de veelvoorkomende thema’s waaraan je kunt werken. Pas de mijlpalen binnen het thema aan je voorkeuren aan.

Kies zelf welke resultaten wilt je bereiken met je persoonlijke ontwikkeling:
• Kies jouw doelen en pas de mijlpalen aan waaraan u wilt werken.
• Of kies een thema en pas de mijlpalen aan waaraan je wilt werken.
• Of kies alleen specifieke mijlpalen waaraan je wilt werken.

Er zijn veel zelfhulpboeken, websites en video’s. Waarom zou je dan graag met de Op maat methode aan de slag willen? De grootste kracht van deze methode zit in de directe, praktische toepasbaarheid ervan door het inhoudelijke raamwerk, de meer energetische benadering en de kernachtige en positieve aanpak.

> Lees meer…

 

Innerlijke kracht als basis voor je persoonlijke kracht en ontwikkeling

De Op maat methode bestaat uit een uitgebreid raamwerk voor persoonlijke ontwikkeling. Het helpt je om in je volle, innerlijke kracht te staan. Emotionele kracht, zodat jij de baas bent over je emoties en zelf kunt bepalen hoe jij je voelt. Authentieke kracht, waardoor je weet wie je bent en wat je wilt, en bereikt wat je wilt bereiken. En verbindende kracht, zodat je samenhang ervaart in je leven en ziet dat dingen niet zo toevallig meer zijn.

Innerlijke kracht ontstaat wanneer je in contact bent met je gevoel, met je bron. Er zijn allerlei aanleidingen waardoor je in contact komt met je gevoel. Denk aan gebeurtenissen die gedachten bij je oproepen en daarmee emoties; of dingen die je inspireren; of het opmerken van samenloop of harmonie. Hierdoor kun je je naar binnen keren en echt gaan voelen wat er in je leeft op het moment zelf. De informatie die je dan krijgt, geeft bijvoorbeeld aan wat je behoeften zijn, of die vervuld zijn, wat je verlangens zijn en wat er met jou resoneert. Wanneer je je hiervan meer bewust bent, je gevoel volgt en ernaar handelt, dan gebruik je jouw innerlijke kracht. En zo neemt je innerlijke kracht toe; door je naar binnen te keren en wat je voelt naar buiten te brengen, in wie je bent en wat je doet.

In de Op maat methode wordt persoonlijke ontwikkeling meer benaderd vanuit energetische oorsprong en praktische toepassingen dan vanuit psychologische gezichtspunten. Je gaat merken dat bij vrijwel elk onderwerp een verband wordt gelegd tussen enerzijds de manier waarop je praktisch jouw energie kunt beïnvloeden en anderzijds de manier waarop je energie jouw dagelijkse praktijk beïnvloedt.

Je innerlijke kracht verder ontwikkelen begint natuurlijk met het nemen van eigenaarschap erover. Niemand anders kan jouw innerlijke kracht ontwikkelen. Niemand anders kan jouw wil hebben om eraan te werken. Je moet uiteraard bereid zijn om te investeren in jezelf en om aandacht, tijd en geld hiervoor beschikbaar te stellen.

> Meer over innerlijke kracht

> Meer over emotionele kracht
> Meer over authentieke kracht
> Meer over verbindende kracht

 

15 doelen om jezelf te versterken en te ontwikkelen

Elk gebied van innerlijke kracht is verdeeld in vijf doelen. Bij elk doel kun je jouw gewenste ontwikkeling aangeven.

Er is een samenhangende opbouw in de doelen. Elk doel bouwt voort op het vorige en zo vertonen ze samen een ontwikkeling in de diepgang van de materie. Toch is de website zo opgezet, dat je er doorheen kunt zappen. Dit heeft als gevolg, dat je dezelfde informatie op verschillende plekken kunt tegenkomen. Deze informatie is dan nodig voor begrip van die mijlpaal in dat doel. Daardoor kun je je eigen route door deze website bepalen.

> Bekijk de 15 doelen

 

75 mijlpalen om jezelf te versterken en te ontwikkelen

Elk doel is onderverdeeld in vijf mijlpalen. Met de mijlpalen kun je concreet aan de slag. Deze bestaan uit een gezichtspunt op het onderwerp, enkele oefeningen om je te inspireren en te helpen om jouw eigen oefeningen te ontdekken, en een kader met acties om jouw eigen acties te helpen ontdekken.

Bij elk van de 75 mijlpalen vind je een overzichtspagina. Hier staat een introductie van het onderwerp. Daaronder staan de mogelijkheden voor je persoonlijk leiderschap voor dit onderwerp en voor je inspiratie voor dit onderwerp.

Bij Persoonlijk leiderschap kun je jouw ontwikkeling testen voor dit onderwerp en zien waarin je al goed bent en waar je ontwikkelkansen liggen. Je kunt deze potentie-test als leidraad gebruiken om te zien hoe relevant of belangrijk de inhoud van deze mijlpaal voor je kan zijn. Je kunt je verlangens ontdekken door de introspectie te doen om jezelf beter te leren kennen op dit onderwerp. En je kunt je eigen acties en voortgang managen bij dit onderwerp door je acties, voortgang en planning vast te leggen. Zo kom je in actie en breng je persoonlijke ontwikkeling ook echt tot leven.

Bij Inspiratie vind je allerlei artikelen en items over het onderwerp zoals: Gezichtspunten, oefeningen, talks, video’s, illustaraties, sjablonen, filmtips, visualisaties, etc. Hiermee kun je jezelf verdiepen in het onderwerp, een mening vormen over verschillende zaken en vooral oefenen waar je beter in wilt worden. In totaal zijn er meer dan 1350 artikelen voor de 75 onderwerpen voor jouw inspiratie. Dat is zo’n 1000 meer dan in mijn boek. Je kunt dus volop aan de slag!

> Bekijk de 75 mijlpalen

 

10 thema’s om jezelf te versterken en te ontwikkelen

Een andere ingang naar de doelen en mijlpalen zijn de veelvoorkomende thema’s waaraan je kunt werken. De thema’s zijn: Jezelf ontdekken, Persoonlijk leiderschap, Persoonlijke kracht, Kernvaardigheden, Zelfvertrouwen, Je goed voelen, Authentiek zijn, Presteren, levensvragen, Verandering. Pas de mijlpalen binnen het thema aan je wensen aan. 

> Bekijk de 10 thema’s