Word meer echt; je authentieke kracht

Je voelt je bijna altijd krachtig. Je voelt dat je doet wat je wilt. Je bent afgestemd op jezelf. Je weet wie je bent en wat je wilt, kent je levensmissie en volgt je eigen pad. Je werkt als persoon nauw samen met je bron. Je volgt je ware verlangens en passie. Je laat zien wie je bent, wat je goed kunt en wat jouw unieke waarde is. Je weet wat vervullend voor je is en wat je leven betekenis geeft. Je bent vaak in flow en je realiseert moeiteloos de dingen die je wilt.

Wie is de baas? Jij of verwachtingen (van anderen)?
Je authentieke kracht kan groeien, als je niet langer verwachtingen van jezelf of van anderen volgt. In plaats daarvan volg je jouw inspiratie en passie. Dan voel je jouw innerlijke verlangens en leer je die beter kennen. Met het realiseren van die verlangens groeit je authentieke kracht.

Ben echt en bevrijd je van verwachtingen
Als je jezelf herkent in de inleiding hierboven, dan sta je in je authentieke kracht. Je gebruikt je verlangens om in je kracht te zijn. Je hebt geen weerstand tegen je innerlijke drijfveren. Je volgt je passies, bent echt jezelf en doet zoals je werkelijk bent. Dan ben jij je mooiste en leukste zelf.

Je passies kennen om je verlangens te leven
Je vindt je authentieke kracht niet door ernaar te zoeken of ernaar te streven. Je voelt het als je in die kracht bent. Als je je ware zelf bent. Het is het resultaat van leven en werken vanuit jouw innerlijke verlangens. Hoe meer je vanuit deze innerlijke verlangens leeft en werkt, hoe meer authentieke kracht je ervaart.
Hiervoor moet je natuurlijk wel in contact zijn met je innerlijke verlangens, ze kennen, inzetten en gebruiken. Als je die nuttig gebruikt, dan zal je automatisch meer inspiratie, betekenis en passie ervaren in je leven en werk. Het is jouw eigen bron van succes, vervulling en betekenis. Authentiek zijn, of jezelf zijn, geeft je kracht. Het betekent het volgen van je eigen missie, het waarderen van je eigen uniekheid en het vervullen van je eigen behoeften. Je hebt daarbij geen goedkeuring of bevestiging van anderen nodig. Je doet dingen uit passie; niet om een bepaald resultaat te bereiken, niet voor waardering of winst.

Echt zijn is je natuurlijke staat
Van nature ben je authentiek. Maar veel mensen leren hun natuurlijke, authentieke gedrag door diverse oorzaken vaak meer en meer af. We gaan leven volgens eigen patronen en gewoontes of volgens verwachtingen van anderen. Soms zijn we zelfs regelrechte pleasers. Dan zijn we reactief in ons gedrag. Maar net zo goed als je authenticiteit kunt afleren, kun je het je ook weer eigen maken.

Met de onderwerpen van Authentieke kracht kun je jezelf weer dichter bij jouw natuurlijke en authentieke gedrag brengen. Je gaat dingen op jouw manier doen. Je wordt meer proactief.

Voorbeelden van ontwikkelvragen
Hieronder staan enkele voorbeelden van veelvoorkomende ontwikkelvragen op het gebied van authentieke kracht. Misschien herken je er iets van of misschien heb jij een andere motivatie om ermee aan de slag te gaan.

 • ‘Wie ben ik?’
 • ‘Wat is het doel van mijn leven?’
 • ‘Is dit het nou?’
 • ‘Hoe kom ik uit mijn hoofd, en in het moment?’
 • ‘Hoe kan ik mijn leven betekenis en zin geven?’
 • ‘Hoe kan ik doen wat echt bij mij past?’
 • ‘Hoe kom ik in flow?’

Voorbeelden van bereikte resultaten

 • ‘Ik kan nu gemakkelijker keuzes maken
 • ‘Nu kan ik gemakkelijker bereiken wat ik echt wil.’‘Ik kan nu met aandacht in het huidige moment zijn.’
 • ‘Ik heb mijn levensmissie en passie ontdekt.’
 • ‘Ik weet nu wat werkelijk belangrijk voor me is.’
 • ‘Ik heb weer focus in mijn leven en werk.’
 • ‘Ik voel me weer echt verbonden met mijzelf.’

Doelen voor je authentieke kracht

Doel 6. Afstemming
Als je in het moment bent en in contact met jouw bron, dan heb je een overvloed aan managementinformatie. Door je intuïtie en impulsen te volgen doe je wat werkelijk bij je past.

Doel 7. Identiteit
Als je de doorslaggevende mijlpalen uit je leven kent, en je grootste levenscontrasten, dan weet je wie je bent. Je waarden en overtuigingen herken je in gedrag en expressie.

Doel 8. Vervulling
Als jij op één lijn staat met je levensmissie en verlangens, en als je jouw unieke talent gebruikt, dan voeg je waarde toe aan anderen. Dit geeft betekenis aan je leven en werk.

Doel 9. Flow
Als je aandacht geeft aan het moment, afgestemd bent op wat je wilt, en een intentie uitspreekt, dan kun je je eraan overgeven en je vreugde en passie volgen in een flow.

Doel 10. Realiseren
Als je eigenaarschap neemt over keuzes, worden dingen maakbaarder. Zo kun je doelen stellen en exacte uitkomsten loslaten, zodat ze succesvol ontstaan door je focus erop.