Doel 8. Vervulling

> Mijlpaal: Inspiratie
> Mijlpaal:
Levensmissie
> Mijlpaal:
Verlangens
> Mijlpaal:
Talent
> Mijlpaal:
Waarde & betekenis

 

Van betekenis zijn

 We komen allemaal met een bepaald verlangen in dit leven. Het verlangen om iets nieuws te ervaren en om de vreugde daarvan te voelen. We beschikken over de inspiratie en het talent om dit te kunnen realiseren. Dit geeft vreugde, betekenis en vervulling aan ons leven. Hierdoor zijn we van grote waarde voor anderen. Op onze eigen unieke manier draagt ieder van ons bij aan de levens van anderen. Ook dat geeft ons vreugde, betekenis en vervulling.

n principe hoef je jouw levensmissie of betekenis in je leven niet te weten om die te kunnen leven. Ook hoef je niet te weten welke waarde je nou precies voor anderen hebt. Het wijst zich normaal gesproken vanzelf. Het gaat vanzelf. Een metafoor hiervoor is, dat je meegaat op de stroom van de rivier van je leven. Je weet nog niet waar je uit gaat komen en wat je onderweg allemaal tegen zal komen. Maar je gaat met een open mind mee op de stroom van je ontdekkingsreis. Genietend van je reis en vol verwachting ga je onderweg naar het volgende stuk dat zich ontvouwt.
Toch kan het fijn zijn om iets van je levensmissie te weten of te ontdekken, omdat je er dan bewust mee bezig kunt zijn. Via zelfbeschouwing is het mogelijk om vanuit verschillende gezichtspunten onderdelen van je levensdoel te ontdekken. Wellicht herken je samenhang en afhankelijkheden in je leven, zodat er een rode draad in je leven zichtbaar wordt.
Zo zou je kunnen nagaan wat jou inspireert en welke diepe verlangens je hebt. Je kunt kijken naar je unieke talent, je kwaliteiten en eigenschappen, en naar dingen die voor jou van grote waarde zijn of die jouw leven betekenis geven.
Als je meer weet over de bedoeling van je leven, over jouw betekenis in de wereld en wat jou vervult, dan brengt dit soms meer innerlijke rust.

Het kan je misschien bevestigen of versterken in het gevoel dat je belangrijk bent, dat jij ertoe doet, dat ook je leven ertoe doet en heel zinvol is.
Wanneer je in verbinding bent met jezelf, dan trek je als het ware als een magneet die omstandigheden, mensen en situaties aan die een rol spelen in het volgen en bereiken van je levensmissie. De meest effectieve manier waarop je je levensmissie kunt volgen, is misschien door te koersen op je vreugde, inspiratie en passie. Laat je leven jouw expressie zijn van vreugde, liefde en passie. Dit gaat stap voor stap. Meestal bouwt het ene voort op het andere in je leven. Je levensdoel is niet zozeer het bereiken van je levensmissie, maar vooral het beleven van vreugde aan elke stap die je daartoe zet. Het gaat erom te genieten van het levensproces en om vreugde te beleven aan het leven zelf.
Om je levensmissie succesvol te kunnen leven ben je al enigszins ‘voorgeprogrammeerd’ met specifieke eigenschappen. Denk aan de omgeving en het gezin waarin je geboren bent en aan bepaalde karaktereigenschappen.
We kwamen met een verlangen in dit leven, iets dat we zelf gekozen hebben. Toch hebben we altijd de vrijheid om alsnog andere keuzes te maken. Met elke nieuwe ervaring breid je jouw levenservaring uit. Je kunt kiezen en doen wat je wilt met jouw leven.

Welkom gast, je kunt alleen de overzichtpagina’s bekijken. Je kunt jouw keuzes en je werk niet bewaren, en je hebt geen toegang tot de 1350+ items.
Je kunt je hier aanmelden of lid worden om volledige toegang te krijgen tot alle functionaliteiten en items.
[ratings id=”3333″]