Doel 6. Afstemming

> Mijlpaal: Aanwezig zijn
> Mijlpaal:
Innerlijk leider
> Mijlpaal:
Management info
> Mijlpaal:
Verbinding
> Mijlpaal:
Intuïtie & impulsen

 

Uit je hoofd

 Authentiek zijn is afgestemd zijn op je ware zelf, je kern, essentie, bron. Authentiek doen is handelen in overeenstemming met informatie uit je bron. Dit kan alleen als je op je bron bent afgestemd; dit is essentieel. Vaak doe je dit vanzelf en voor sommigen is het vanzelfsprekend. Je kunt je ook bewust afstemmen op je bron. Dit vergt een staat van zijn waarin je volledig aanwezig bent in het moment en bij je gevoel. Zo voel je of je doet wat je werkelijk wilt.

Afgestemd zijn op je ware zelf is je natuurlijke staat. Kijk bijvoorbeeld naar kleine kinderen. Die voelen bijna altijd of ze doen wat ze werkelijk willen. Veel mensen zijn later vaak niet meer zo goed afgestemd op hun ware zelf. Bijvoorbeeld doordat ze veel in hun hoofd zitten, aan het denken zijn. Dan zijn ze niet aanwezig in het moment, want je gedachten zijn meestal bezig met het verleden of de toekomst, of ze zijn veel bij hun emoties of stemmingen aanwezig.
Wanneer in je hoofd of emoties zit, dan ben je ‘bezet’. Je kunt dan niet tegelijkertijd ook aanwezig zijn bij je ware zelf. Dus vraag je eens af wie jou bestuurt. In welke mate is dat de waan van de dag, met al je drukte en patronen? En in welke mate staat je ware zelf aan het roer?
Afstemming op je bron zorgt ervoor, dat je je bewust bent van jouw essentiële managementinformatie: je emoties, intuïtie en gevoel. Dit zijn als het ware je wegwijzers om authentiek te kunnen leven. Zo krijg je statusinformatie die aangeeft in hoeverre je dit ook doet. Door je hierop af te stemmen kun je je verbinden met je ware zelf. Dit begint met aanwezig zijn in het moment en je doet het door aanwezig te zijn bij je gevoel. Je zit als het ware in je eigen ‘bubbel’. Daar kun je de subtiele informatie van jouw bron waarnemen. Een productieve manier om dit te doen is door te ontfocussen.

In rust en stilte kom je in het nu door alleen maar waar te nemen (zonder gedachten, emoties en activiteiten). Dit doe je bijvoorbeeld door slechts je ademhaling waar te nemen. Op die momenten komt vanzelf naar voren wat er werkelijk in je leeft. Soms zijn dat dingen die je weggedrukt hebt, die je overschreeuwd of gecompenseerd hebt met andere dingen. Je wordt je misschien bewust van je (onvervulde) verlangens, of je hebt ideeën, inzichten of ingevingen. Je kunt je bewust worden van niet-doorleefde ervaringen of pijn. Als je je voldoende afstemt op jezelf, aandacht geeft aan wat er werkelijk in je leeft en er ook gepaste actie op onderneemt, dan gedraag je je authentiek. Gebruik daarom je managementinformatie. Je emoties geven aan in welke mate je doet wat je werkelijk wilt. Een voor jou positieve emotie geeft aan, dat wat je doet in overeenstemming is met je wat wilt. Een negatieve emotie geeft aan, dat wat je doet er niet mee in overeenstemming is. Je intuïtie geeft aan wat de volgende stap kan zijn die bij je past, soms in de vorm van spontane gedachten, soms als impulsen. En je gevoel geeft aan hoe je iets ervaren hebt; het inspireert je tot een verlangen naar iets nieuws, iets wat je wilt ervaren. Een positief gevoel kan je inspireren tot een zelfde soort actie, een negatief gevoel kan je inspireren om iets anders te doen.

Welkom gast, je kunt alleen de overzichtpagina’s bekijken. Je kunt jouw keuzes en je werk niet bewaren, en je hebt geen toegang tot de 1350+ items.
Je kunt je hier aanmelden of lid worden om volledige toegang te krijgen tot alle functionaliteiten en items.
[ratings id=”4524″]