Doel 9. Flow

> Mijlpaal: Aandacht
> Mijlpaal:
Intenties
> Mijlpaal:
Overgave
> Mijlpaal:
Vreugde wijst de weg
> Mijlpaal:
Passie

 

Follow your bliss

 Als je in flow bent, gaan dingen als vanzelf. Je ervaart vreugde en moeiteloosheid. Dit zijn de momenten waarop jouw verlangens vrij stromen, tot leven komen en iets concreets en waardevols tot stand brengen. Het is een fijn gevoel, wanneer alles in een flow verloopt. Het maakt alles gemakkelijker. Je hoeft niet hard te werken om dingen gedaan te krijgen, want ze komen bijna als vanzelf tot stand. Alles valt als het ware op zijn plek.

Onze energie kan vaak niet vrij stromen. Bijvoorbeeld als we druk zijn met denken, plannen, afbakenen of twijfelen. Door in het moment te zijn, de verbinding met jezelf op te zoeken en je over te geven, kun je toelaten dat je energie echt gaat stromen. Laat je verwachtingen, oordelen en je verbeeldingen over hoe het zou moeten zijn los. Zo kan de vrijheid ontstaan om je over te geven aan het navigeren op je gevoel. Flow is een specifieke staat van bewustzijn (transcend hypofrontality), een soort hyper-aanwezigheid waarbij een denkdeel van je brein inactief wordt. In deze toestand wordt je activiteit op zichzelf vervullend zonder rekening te houden met de uitkomst. Je bent intens gefocust, waardoor je zelfbesef en alles om je heen als het ware verdwijnt. In flow stroomt je energie, synchroon met wie je bent en met je verlangens. Dan ben je vrij van weerstand of neem je de weg van de minste weerstand. Je bent gefocust op wat jou en anderen vreugde geeft. Je bent in je element, vol helderheid, vol inspiratie en ideeën en in je natuurlijke kracht. Je besef van tijd verdwijnt, tijd lijkt te vertragen. Op deze manier kun je een magneet worden die mensen, gebeurtenissen en omstandigheden aantrekt die werkelijk matchen met jou of jouw intentie. Wil jij je super goed voelen en tegelijk super productief presteren?

Wil je dingen laten ontstaan in plaats van zelf bewust creëren? Zorg er dan voor, dat je in flow bent. Je bestuurt jezelf dan niet meer door je processen te plannen, maar door je te laten meenemen. In plaats van de ‘zender’ ben je ‘ontvanger’. Door jezelf over te geven aan je vreugde geef je de controle vanuit het denken over aan het voelen. Hierdoor ontstaat de ruimte om je mee te laten nemen door dat wat met jou resoneert. Dit is speelser en vrijer dan het maken van plannen en die uitvoeren. Het kan je ook grootsere resultaten opleveren, dan wanneer je die zou plannen. De mate van flow in je leven is een indicator voor de mate van geluk die je ervaart. Je kunt je vreugde volgen door in verbinding te zijn met jezelf. Dan moet je erop vertrouwen dat het proces vanzelf goedkomt, zodat je alle weerstand kunt loslaten en jezelf kunt overgeven. Dan kun je je impulsen opvolgen, je intuïtie volgen. Je gaat voelen in plaats van denken en komt geïnspireerd in actie. Start met aanwezig zijn bij je verlangens en jezelf. Bepaal vervolgens je focus door een intentie uit te spreken: wat wens je? Laat dan alles los, geef je over, blijf in het moment en volg je vreugde. De weg van de minste weerstand naar je geluk loop je door voortdurend dat te kiezen wat jou de meeste vreugde, opwinding, inspiratie en passie geeft, zonder verwachtingen over de uitkomst.

Welkom gast, je kunt alleen de overzichtpagina’s bekijken. Je kunt jouw keuzes en je werk niet bewaren, en je hebt geen toegang tot de 1350+ items.
Je kunt je hier aanmelden of lid worden om volledige toegang te krijgen tot alle functionaliteiten en items.
Vote DownVote Up (No Ratings Yet)