Mijn Op-maat methode: Zelfcoaching & coaching op maat


Wat mijn Op-maat methode je oplevert

Je droomleven leef je door echt jezelf te zijn en in je volle persoonlijke kracht te staan. Je persoonlijke kracht  versterk je door meer authentiek te zijn en persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor heb ik mijn unieke Op-maat methode ontwikkeld. Mijn methode is voor jou als je uit het ritme en de waan van de dag wil komen, en echt aandacht wil geven aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. En daarmee snel duurzame resultaten bereiken op een fijne en leuke manier.

Meer authentieke kracht levert je bij mij op:
• In je kracht staan door stevig in contact te zijn met je gevoel.
• Meer jezelf zijn en voelen je dat je doet wat je werkelijk wilt, door je inspiratie, passie en vreugde te volgen.
• Meer bezieling, vervulling en bereiken wat je wilt doordat je verbonden met met jezelf en je verlangens.

Persoonlijke ontwikkeling levert je bij mij op:
• Sterker worden door je innerlijke kracht te vergroten en te gebruiken.
• Je creëert meer je leven zoals jij dat wilt, door je door je te verdiepen in jezelf en je bewustzijn te vergroten.
• Je bent meer en je doet meer vanuit je innerlijke kracht en inspiratie in contact te zijn met je gevoel .

Het maatwerk is van mijn Op-maat methode voor jou:
• Dat je je eigen resultaten bereikt voor je persoonlijke ontwikkeling door je keuze uit 75 onderwerpen.
• Dat je je eigen proces doorloopt voor je persoonlijke ontwikkeling door je eigen werkwijze te kiezen.
• Dat je je eigen vorm van werken bepaalt door de keuze van je leermiddelen, leervormen en ondersteuning.
• Dat je je eigen voortgang die je bereikt kunt toetsen met tests en die kunt vergelijken met je startpositie.

 Bekijk hier mijn Authentieke kracht programma’s 

 

Hoe het werkt: Zelfcoaching & coaching: combinatie voor snel krachtige resultaten

 We gaan als een team samenwerken via mijn unieke Op-maat methode; jij coacht jezelf en ik coach jou. Samen gaan we werken aan grote persoonlijke groei.

Jij coacht jezelf
Je krijgt toegang tot mijn uitgebreide online zelfcoaching omgeving. Je krijgt mijn zelfcoach boek Persoonlijke ontwikkeling op maat. Je verdiept je in jouw keuze uit de 75 onderwerpen waar jij meer in je kracht wilt staan, en je oefent ermee. Via online zelfcoaching kun je je testen, introspecties doen om jezelf beter te leren kennen, aantekeningen bijhouden en je ontwikkeling managen, uitvoeren en bijhouden in jouw dashboard.

Ik coach jou
Ik zorg voor helderheid, overzicht waar je staat en reflecteer op jouw situatie, vragen en wensen, zodat jij je doelen bereikt. Ik zorg ervoor dat je de mindset krijgt van de persoon die je wilt zijn. Ik help je met mijn reflectie op jouw ontwikkeling en jij gaat je verdiepen in jezelf en oefenen. Ik ga Op-maat in op jouw thema’s, jouw kwaliteiten, jouw proces en jouw groei. We bespreken je zelfcoaching. Ik geef je suggesties en maak je bewust van je ‘blinde vlekken’.

 

Je inhoud: Kies uit 75 onderwerpen voor authentieke kracht en persoonlijke ontwikkeling

Maak je eigen keuze uit 75 persoonlijke ontwikkeling onderwerpen. Het Op maat raamwerk omvat drie gebieden voor persoonlijke ontwikkeling om je innerlijke kracht te helpen vergroten. Ze zijn onderverdeeld in vijftien doelen en 75 mijlpalen en 10 veelvoorkomende thema’s.
De Op maat methode heeft drie gebieden van innerlijke kracht waarop jij jezelf verder kunt ontwikkelen en zo jouw kracht vergroten. Dit zijn: emotionele kracht, authentieke kracht en verbindende kracht.Elk gebied van innerlijke kracht is verdeeld in vijf doelen. Bij elk doel kun je jouw grootste kwaliteiten aangeven. Elk doel is onderverdeeld in vijf mijlpalen. Met de mijlpalen kun je concreet aan de slag. Deze bestaan uit een gezichtspunt op het onderwerp, enkele oefeningen om je te inspireren en te helpen om jouw eigen oefeningen te ontdekken, en een kader met acties om jouw eigen acties te helpen ontdekken.
Een andere ingang naar de doelen en mijlpalen zijn de veelvoorkomende thema’s waaraan je kunt werken. Pas de mijlpalen binnen het thema aan je voorkeuren aan. Welke resultaten wilt je bereiken met je persoonlijke ontwikkeling? Kies jouw doelen en pas de mijlpalen aan waaraan u wilt werken. Of kies een thema en pas de mijlpalen aan waaraan je wilt werken. Of kies alleen specifieke mijlpalen waaraan je wilt werken.

 

Je werkwijze: vijf veelgebruikte stappen

Met mijn methode help je jouw persoonlijke ontwikkeling en groei te realiseren. Bereik je doelen of zet je volgende stappen in je persoonlijke ontwikkeling. Gebruik hiervoor de vijf veelgebruikte stappen of kies je eigen werkwijze als je dat fijner vindt. Belangrijk is om plezier te beleven aan je persoonlijke ontwikkeling en het beste uit jezelf te halen.

Stap 1: Test je potentieel
Vaak weet je niet precies wat nodig is voor je persoonlijke ontwikkeling of je groei. Of waar je grootste ontwikkelkansen liggen. Daarom heb ik testen gemaakt om daar snel achter te komen. Test eerst op hoofdlijnen je emotionele, authentieke en verbindende kracht en ontdek je ontwikkelkansen. Doe de gratis test en ontvang direct de uitslag. Naast de algemene test kun je ook per doel of per mijlpaal je potentieel testen. Na enige tijd kun je weer je voortgang toetsen met deze testen.

Stap 2: Formuleer je leerdoel
Je hebt misschien al bepaalde wensen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Door Stap 1 ken je jouw potentieel. Vraag jezelf nu af wat jij de komende periode wilt leren op het gebied van jouw persoonlijke ontwikkeling. Denk er even over na en scherp je ontwikkelwens eventueel aan. Als jij je wens helder hebt, probeer deze dan samen te vatten in een korte zin of enkele woorden. Noteer deze hier.

Stap 3: Kies je resultaten en ontwerp je plan
Een plan helpt je om je gewenste resultaten en je doelen te bereiken. Het geeft je houvast en het werkt motiverend. Bedenk welke resultaten je wenst. Kies vervolgens de doelen, mijlpalen of thema‘s die jou verder kunnen helpen bij je leerdoel. En misschien heb je nog meer mijlpalen die je graag wilt verkennen. Vink ze aan op het overzicht. Maak je eigen plan en ga aan de slag.

Stap 4: Ga aan de slag met de onderwerpen
Er zijn 75 onderwerpen waar je mee aan de slag kunt gaan. Waarom zoveel? Omdat als je volledig in je kracht staat, dan ben je voldoende ontwikkeld in al deze gebieden. Je kunt direct met de onderwerpen van je keuze aan de slag gaan. En je nog verder verdiepen en bijvoorbeeld video’s bekijken, nog meer oefeningen doen, je eigen plan samenstellen en de voortgang van je resultaten bijhouden in je persoonlijke dashboard.

Stap 5: Benoem je resultaten en successen
Het doorlopen van de stappen is natuurlijk leuk om te doen. Je ervaart de vreugde van vervulling bij elk stapje dat je zet. Je kunt je vooruitgang meten door te toetsen en zo je successen benoemen. Het is ook mooi om je successen op een rij te zetten en de resultaten die je bereikt te vieren en te koesteren. Dit kun je hier doen.

> Stap 1: Persoonlijke ontwikkeling test
> Stap 2: Mijn leerdoelen
> Stap 3: Mijn ontwikkelplan
> Stap 4: Mijn dashboard
> Stap 5: Mijn successen

 

Je acties: Persoonlijk leiderschap & inspiratie, bij elk van de 75 onderwerpen

Bij elk van de 75 onderwerpen vind je een overzichtspagina. Hier staat een introductie van het onderwerp. Daaronder staan de mogelijkheden voor je persoonlijk leiderschap voor dit onderwerp en voor je inspiratie voor dit onderwerp.

Bij Persoonlijk leiderschap kun je jouw ontwikkeling testen voor dit onderwerp en zien waarin je al goed bent en waar je ontwikkelkansen liggen. Je kunt deze potentie-test als leidraad gebruiken om te zien hoe relevant of belangrijk de inhoud van deze mijlpaal voor je kan zijn. Je kunt je verlangens ontdekken door de introspectie te doen om jezelf beter te leren kennen op dit onderwerp. En je kunt je eigen acties en voortgang managen bij dit onderwerp door je acties, voortgang en planning vast te leggen. Zo kom je in actie en breng je persoonlijke ontwikkeling ook echt tot leven.

Bij Inspiratie vind je allerlei artikelen en items over het onderwerp zoals: Gezichtspunten, oefeningen, talks, video’s, illustaraties, sjablonen, filmtips, visualisaties, etc. Hiermee kun je jezelf verdiepen in het onderwerp, een mening vormen over verschillende zaken en vooral oefenen waar je beter in wilt worden. In totaal zijn er meer dan 1350 artikelen voor de 75 onderwerpen voor jouw inspiratie. Dat is zo’n 1000 meer dan in mijn boek. Je kunt dus volop aan de slag!

 

De kern: Innerlijke kracht als basis voor je persoonlijke kracht en ontwikkeling

De Op maat methode bestaat uit een uitgebreid raamwerk voor persoonlijke ontwikkeling. Het helpt je om in je volle, innerlijke kracht te staan. Emotionele kracht, zodat jij de baas bent over je emoties en zelf kunt bepalen hoe jij je voelt. Authentieke kracht, waardoor je weet wie je bent en wat je wilt, en bereikt wat je wilt bereiken. En verbindende kracht, zodat je samenhang ervaart in je leven en ziet dat dingen niet zo toevallig meer zijn.

Innerlijke kracht ontstaat wanneer je in contact bent met je gevoel, met je bron. Er zijn allerlei aanleidingen waardoor je in contact komt met je gevoel. Denk aan gebeurtenissen die gedachten bij je oproepen en daarmee emoties; of dingen die je inspireren; of het opmerken van samenloop of harmonie. Hierdoor kun je je naar binnen keren en echt gaan voelen wat er in je leeft op het moment zelf. De informatie die je dan krijgt, geeft bijvoorbeeld aan wat je behoeften zijn, of die vervuld zijn, wat je verlangens zijn en wat er met jou resoneert. Wanneer je je hiervan meer bewust bent, je gevoel volgt en ernaar handelt, dan gebruik je jouw innerlijke kracht. En zo neemt je innerlijke kracht toe; door je naar binnen te keren en wat je voelt naar buiten te brengen, in wie je bent en wat je doet.

In de Op maat methode wordt persoonlijke ontwikkeling meer benaderd vanuit energetische oorsprong en praktische toepassingen dan vanuit psychologische gezichtspunten. Je gaat merken dat bij vrijwel elk onderwerp een verband wordt gelegd tussen enerzijds de manier waarop je praktisch jouw energie kunt beïnvloeden en anderzijds de manier waarop je energie jouw dagelijkse praktijk beïnvloedt.

Je innerlijke kracht verder ontwikkelen begint natuurlijk met het nemen van eigenaarschap erover. Niemand anders kan jouw innerlijke kracht ontwikkelen. Niemand anders kan jouw wil hebben om eraan te werken. Je moet uiteraard bereid zijn om te investeren in jezelf en om aandacht, tijd en geld hiervoor beschikbaar te stellen.

> Meer over innerlijke kracht

> Meer over emotionele kracht
> Meer over authentieke kracht
> Meer over verbindende kracht