Ontwerp je eigen zelfcoachtraject

Groei op jouw eigen manier

Deze website is een raamwerk voor zelfcoaching. Het bied je tools en inspiratie om je pad te creëren om je wensen voor jouw persoonlijke ontwikkeling en groei te helpen realiseren. Het kan gaan om het bereiken van de doelen op deze website. Of deze doelen kunnen je inspireren om je eigen pad te maken (in de richting van deze doelen). Met je eigen mijlpalen en je eigen proces. En jouw persoonlijke volgende stappen in je persoonlijke ontwikkeling. Het echte doel is om plezier te beleven aan je persoonlijke ontwikkeling. Misschien is het beste van persoonlijke groei wel om de nieuwe beste versie van jezelf worden.

Vijf veelgebruikte ontwikkelstappen


Stap 1: Test je potentieel
Ontdek jouw potentieel voor persoonlijke ontwikkeling met de Op maat methode. Toets op hoofdlijnen je emotionele, authentieke en verbindende kracht en ontdek je ontwikkelkansen. Doe de gratis test en ontvang direct de uitslag. Naast de algemene test kun je ook per doel of per mijlpaal je potentieel testen. Na enige tijd kun je weer je voortgang toetsen.

Stap 2: Formuleer je leerdoel
Je hebt misschien al bepaalde wensen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Door Stap 1 ken je jouw potentieel. Vraag jezelf nu af wat jij de komende periode wilt leren op het gebied van jouw persoonlijke ontwikkeling. Denk er even over na en scherp je ontwikkelwens eventueel aan. Als jij je wens helder hebt, probeer deze dan samen te vatten in een korte zin of enkele woorden. Noteer deze hier.

Stap 3: Kies je resultaten en ontwerp je plan
Bedenk welke resultaten je wenst. Kies vervolgens de doelen, mijlpalen of thema’s die jou verder kunnen helpen bij je leerdoel. En misschien heb je nog meer mijlpalen die je graag wilt verkennen. Vink ze aan op het overzicht. Maak je eigen plan en ga aan de slag.

Stap 4: Ga aan de slag met de mijlpalen
Je kunt direct met de mijlpalen van je keuze aan de slag gaan. En je nog verder verdiepen en bijvoorbeeld video’s bekijken, nog meer oefeningen doen, je eigen plan samenstellen en de voortgang van je resultaten bijhouden.

Stap 5: Benoem je resultaten en successen
Het doorlopen van de stappen is natuurlijk leuk om te doen. Je ervaart de vreugde van vervulling bij elk stapje dat je zet. Het is ook mooi om je successen op een rij te zetten en de resultaten die je bereikt te vieren en te koesteren. Dit kun je hier doen.

Verdieping en acties per mijlpaal

  • Lees de gezichtspunten en maak notities.
  • Ga aan de slag met Persoonlijk leiderschap (voorbeeld) per mijlpaal.
    Doe de test, de introspectie en maak je actieplan.
  • Verdiep je verder met Inspiratie (voorbeeld) per mijlpaal.
    Oefeningen, video’s, talks, illustraties, etc.
  • Bewaar je werkbladen en notities.
  • Test je vooruitgang

Coach jezelf en laat je helpen wanneer je wenst

Op een bepaald moment in het leven zul je waarschijnlijk een wens voor verdere persoonlijke ontwikkeling hebben. Dit is vaak een signaal dat je iets in je leven anders wilt. Dit kan ook een behoefte aan coaching met zich meebrengen. Dit hangt misschien af van de intensiteit van je uitdaging, gewoonten, onderliggende overtuigingen of gedragingen, in combinatie met de mate waarin je er klaar voor bent om een verandering aan te gaan. Deze dingen bepalen vaak of je formele coaching nodig hebt of dat je juist in staat bent om zelfcoachingsprincipes toe te passen. Je kunt hier  een ​​kennismakingssessie met mij plannen.

Deze site is ontworpen om jou op je eigen reis te begeleiden via zelfcoaching. Bepaal welke veranderingen je op welke gebieden van je leven wilt aanbrengen, doe de persoonlijke ontwikkelingstest om jouw potentieel te ontdekken. Kies de resultaten en ontwerp je eigen proces, of volg de vijf stappen. Kies de zelfcoaching die bij je past. Wanneer je dat wilt, kun je hulp inschakelen van mijn professionele coaching of jouw eigen coach.

> Lees meer…

Hoe beginnen?

Je kunt algemene doelen hebben, zoals ‘gelukkiger zijn’ of meer concrete doelen en je kunt werken aan één of meer van de 15 persoonlijke ontwikkelingsdoelen. Of misschien heb je nog specifiekere doelen, zoals werken aan verschillende van de 75 mijlpalen. Een effectieve manier om te beginnen is door eerst de test voor persoonlijke ontwikkeling te doen waarmee je jouw potentieel gaat ontdekken.

Lees meer…

Persoonlijke ontwikkeling is oefenen…

Woorden leren niet, het gaat erom ze in praktijk te brengen. Het zijn de ervaringen in je dagelijkse leven en werk die ervoor zorgen dat je groeit. Deze website helpt je en bereidt jou daarop voor.